Thyssenkrupp Encasa, Life in Motion

Ga naar de inhoud

Bel gratis 0800 12 697

Valpreventie bij ouderen

In de categorie Veiligheid .

Valpreventie bij ouderen ligt ons nauw aan het hart. De statistieken leren immers dat één op drie personen ouder dan 65 minstens één keer per jaar zwaar ten val komt. De oorzaak van zo’n val is helaas vaak erg banaal; een stuk speelgoed van de kleinkinderen dat rondslingert, een glijpartij in het bad of in de douche, maar evengoed de trap wordt een steeds groter risico naarmate de mobiliteit achteruit gaat.

Valpreventie bij ouderenHelaas zijn de gevolgen van zo’n val vaak allerminst banaal. Volgens cijfers van valpreventie.be heeft de oudere medemens 10 keer meer kans om op de spoedgevallendienst terecht te komen na een val dan na een verkeersongeval. Daarenboven is de kans op hospitalisatie dubbel zo groot.

Vallen bij senioren is dan ook een ernstig en vaak onderschat probleem. Nochtans kunnen de gevolgen van een val de verdere levenskwaliteit van ouderen sterk beïnvloeden.

Van de trap vallen

De trap, die je leven lang zo vanzelfsprekend was, kan plots een dagelijkse opdracht worden. ThyssenKrupp Encasa wil die drempel terug wegnemen en van dat gevaarlijke parcours vol hindernissen opnieuw een vlotte ervaring maken.

Met één van onze moderne trapliften ben je dan weer helemaal gerust. Je blijft de trap nemen wanneer jij dat wil. Waar het even niet meer gaat, brengt onze traplift je veilig en comfortabel naar boven.

Meer informatie over dit product?  Vraag vrijblijvend een offerte

Vallen vermijden

Actief blijven is een belangrijke factor in het vermijden van valpartijen. Dat betekent zeker niet dat je intensief moet beginnen sporten, maar dagelijks je portie beweging houdt je langer fit en mobiel.

  • Ga niet te lang in dezelfde houding zitten. Wandel even rond. Strek de benen.
  • Zoek steun bij je vrienden en familie. Ga samen een eindje wandelen. Motiveer elkaar om in beweging te blijven.
  • Bouw rustig op en overdrijf niet. Zo blijft het leuk en hou je het langer vol.
  • Vraag de dokter om enkele eenvoudige oefeningen om jouw spierkracht op peil te houden.

Subsidies

Ben je van plan om aanpassingen te doen die jouw huis veiliger moeten maken? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een subsidie. We hebben ze allemaal netjes voor je opgelijst. Neem contact op met een van onze adviseurs en we helpen je graag naar de meest voordelige optie.

Naar het overzicht van de veelgestelde vragen